marți, 2 iunie 2015

Reconditionarea unui pat din lemn

Fie ca vorbim despre un pat cumparat de pe un site de anunturi, dintr-un targ sau de patul pe care inca il folosesti, reconditionarea este destul de simpla daca tii cont de urmatorii pasi.

#1. Scoate lada sau sertarele, daca exista, barele de sustinere a saltelei si curata cadrul patului de praf cu o carpa umeda.

#2. Indeparteaza manerele, sinele si alte accesorii pentru a putea slefui si vopsi perfect zona. Repara imbinarile si gaurile, daca exista, cu un chit pentru lemn. Chitul se lasa la uscat intre 5 - 12 ore si se slefuieste in acelasi timp cu cadrul.

#3. Daca cadrul este lucios atunci trebuie sa folosesti un aparat de slefuire/polisat sau smilgher prins pe o bucata de lemn pentru a fi mai usor de manuit. Este un proces destul de lung, dar este absolut necesar pentru ca vopseaua sa prinda. Cadrul este gata cand suprafata devine mata si fina. Foloseste o masca medicala pentru a evita inhalarea prafului si acopera sifonierul si orice alta suprafata pe care vrei sa o protejezi, se va face foarte mult praf.




#4. Curata din nou cadrul cu o carpa umeda pentru a elimina praful si lasa-l cateva minute sa se usuce.

#5. Poti incepe sa vopsesti cadrul - nu uita ca trebuie sa alegi vopseaua potrivita tipului de lemn. Pentru o acoperire perfecta, mai ales daca cadrul a fost lucios, aplica vopseaua in doua straturi. 

#6. Dupa ce s-a uscat si cel de-al doilea strat de vopsea se poate aplica un strat de lac pentru barci, transparent sau colorat, Lacul il gasesti intr-un magazin de mobila si accesorii, nu ar trebui sa coste mai mult de 60 lei cutia de 5l. Lacul protejeaza lemnul de zgarieturi si il face sa ramana intr-o stare buna mai mult timp.
 

#7. Monteaza manerele si accesoriile, pune barele de sustinere a saltelei si gata, ai un pat nou nout.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu